Tilbake

           Lokale produkter på  Utskarpen.net 

  Hestmannen/Strandtindene reinbeitedistrikt - Reinslakteri
 
                             Reinkjøtt og Reinskinn


Reinslakteriet ligger i utskarpen, nærmere bestemt langs veien opp til Fagervollan.
 


Ta kontakt for nærmere informasjon på mobilnummer:
416 74 584
 

Litt om reinkjøtt;

Reinkjøtt er om lag like magert som kylling, ifølge Den store matvaretabellen. Kun kalkun og flatbiff er magrere. Det lille som er av fett i reinkjøtt er til alt overmål av den gode typen.

Den store matvaretabellen gir opplysninger om næringsinnholdet i en rekke norske matvarer. Sosial- og helsedirektoratet, Mattilsynet og Universitetet i Oslo står bak utgivelsen.

Forskningen viser at reinkjøtt (spesielt kjøtt fra kalv) inneholder mye større mengder vitamin B1 og B2, og større mengder vitamin A og B3 enn storfekjøtt og grisekjøtt.Reinkjøtt inneholder også andre vitaminer som vitamin B12, vitamin B9, vitamin C og vitamin E. Spesielt innmat har mye vitaminer.

Den samme forskningen viser at mineralmengden i reinkjøtt også er høyere enn i storfekjøtt og gris. Dette gjelder spesielt kobber og selen, men også sink, kalsium, magnesium, nitrogen. Reinkjøtt er også svært rikt på jern.

Reinkjøtt er det reine kjøttet - best til fest og sunt til hverdags. Uten tilsetninger, kun naturlig beite og et fritt liv gjør reinkjøtt til et unikt alternativ til oppdrettskjøtt.
 

Oppskrifter reinsdyrkjøtt;
 

           
     Reinsdyrhakk      Reinsdyrkaker

 
           
    Reinsdyrstek        Reinsdyrstek

 


 

            
Reinsdyrkoteletter  Reinsdyrmedaljong


            
 Viltgryte av rein      Viltpanne av rein